Ukázky kuchyní

detail

detail

Kontakt

PIŇOS Radomír
TRUHLÁŘSTVÍ
Rosice u Chrasti 220
538 34
Mapa

tel. 602 581 330
kuchynepinos@seznam.cz

Chovná stanice



Mezinárodně chráněná chovná stanice Splašený anděl

registrace do chovu 14.10.2007
GLORIA z Návrší als. BÁRA *29.4.2005  +13.4.2013


matka: AGÁTA Naděje ze Zvole
otec: CARLOS Madbull Farm SK

DKK 2/1

Junior šampion ČR
3x CAJC
1x CAC
2x Krajský vítěz

 

výstavy r. 2009

16.5. Klubová výstava MC Mladá Boleslav tř. otevřená Velmi dobrý 3

30.5. Krajská výstava Hradec Králové tř. otevřená Výborný 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz

 

 výstavy r. 2008

16.11. MVP Praha tř. otevřená Velmi dobrý 3

 

výstavy r. 2007

2.6. Krajská výstava Hradec Králové tř. otevřená Výborný 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz  
22.7. NVP Mladá Boleslav tř. otevřená Výborný 2  
2.9. MVP Mladá Boleslav tř. otevřená Výborný 2  
29.9. Speciál. výstava MC Kroměříž tř. otevřená Výborný 1, CAC  

 

výstavy r. 2006

7.5. Speciál. výstava KMDPP Lysá nad Labem tř. mladých Výborný 1, CAJC  
13.5. Klubová výstava MC Mladá Boleslav tř. mladých Výborný 4  
11.6. Kujebácká výstava Vysoké Mýto tř. mladých Výborný 1, Vítěz třídy  
23.7. NVP Mladá Boleslav tř. mladých Výborný 1, CAJC  
30.9. Klubová výstava MC Kroměříž tř. mladých Výborný 1, CAJC  

 

výstavy r. 2005

10.9. Speciál. výstava MC Kroměříž tř. baby Velmi nadějný 1  

 

Něco o Bullmastifech

Bullmastiff se mezi molossy řadí k těm nejklidnějším. V Evropě se obecně chová z molossů nejčastěji jako rodinný pes. Je vynikajícím společníkem svému majiteli i celé rodině, to však neznamená, že by v případě potřeby nedokázal nekompromisně zasáhnout. Potřebuje úzký kontakt s člověkem již při odchovu a samozřejmě po celý život.

Standard FCI č. 157 / 02.03.1988
Země původu: Velká Británie
Celkový vzhled:
Plný síly, vykazuje velkou sílu, aniž by přitom působil těžkopádně. Je vyrovnaný a aktivní.

Charakteristika:
Plný síly, vytrvalý, aktivní a spolehlivý

Povaha:
Velmi činorodý, ostražitý a věrný

Hlava a lebka:
Hlava je při pohledu ze všech stran velká a kvadratická; na čele se tvoří lehké vrásky, jakmile je vzbuzena pozornost psa. Tyto vrásky však v klidu nejsou vidět. Obvod lebky by měl odpovídat kohoutkové výšce. Lebka je hluboká a široká s dobře vyplněnými lícemi. Výrazný stop. Tlama je krátká; vzdálenost od špičky čenichu ke stopu obnáší zhruba třetinu celkové délky hlavy od špičky nosu k vrcholu týlního hrbolu. Tlama pod očima je široká a až ke špičce čenichu si zachovává zhruba stejnou šířku. Ten je tupý a kvadraticky řezaný, s horní linií tlamy tvoří pravý úhel a je ve správném poměru k lebce. Dolní čelist je široká až do konce. Nos je široký se široce otevřenými nosními otvory. Tlama z profilu není ani špičatá, ani klenutá, ale plochá. Pysky nevisí, nikdy nesmí přesahovat dolní okraj dolní čelisti.

Oči:
Tmavé nebo oříškově hnědé, jsou středně velké, posazené tak od sebe na šířku tlamy, mezi nimi je střední rýha. Světlé nebo žluté oči jsou navýsost nežádoucí.

Uši:
Ve tvaru V, složené dozadu, daleko a vysoko nasazené ve stejné výši jako týlní hrbol, čímž propůjčují hlavě kvadratický vzhled. To má velký význam. Uši jsou malé a jejich barva je tmavší, než barva srsti na těle. Jakmile je vzbuzena pozornost psa, špičky uší se nacházejí na jedné úrovni s očima. Růžové uši (jako u chrta) jsou navýsost nežádoucí.

Chrup:
Žádoucí je klešťový skus, malý předkus je povolen, ale neměla by se mu dávat přednost. Špičáky jsou velké a osazené široko od sebe, ostatní zuby jsou silné, stejnoměrné a dobře uložené v čelisti.

Krk:
Dobře klenutý, přiměřeně dlouhý, velmi svalnatý a obvod téměř odpovídá obvodu hlavy.
Hrudní končetina:
Hrudník je hluboký a široký a dosahuje hluboko mezi hrudními končetinami, hrudní kost dosahuje hluboko. Plece jsou svalnaté, šikmé a plné síly, nicméně ne přehnané. Hrudní končetiny jsou silné a rovné, se silnými kostmi. Jsou postavené široko od sebe. Nadprstí rovné a silné.

Tělo:
Hřbet je krátký a rovný, což způsobuje kompaktní podsaditou stavbu těla. Hřbet však nesmí být tak krátký, aby to mělo vliv na pohyblivost bullmastiffa. Kapří hřbet nebo spadající hřbet jsou navýsost nežádoucí.

Pánevní končetina:
Bederní partie široká a svalnatá s odpovídající hloubkou slabin. Pánevní končetiny silné a svalnaté, lýtko dobře vyvinuté. Známky síly a pohyblivosti bez náznaků těžkopádnosti. Hlezna přiměřeně úhlená. Kravský postoj vysoce nežádoucí.

Tlapy:
Dobře klenuté, kočičí, se zahnutými drápy. Tvrdé polštářky. Žádoucí jsou tmavé drápy. Prošlápnuté tlapky jsou vysoce nežádoucí.

Ocas:
Vysoko nasazený, v nasazení silný, ke špičce se zužuje, dosahuje až k hleznům. Je nesen rovně nebo v oblouku, ale nikdy svisle nahoru jako u chrta. Ocas ve tvaru rukojeti pumpy je vysoce nežádoucí.

Chůze/pohyb:
Pohyb vykazuje sílu a účelnost. Při přímém pohybu by se neměly ani hrudní ani pánevní končetiny křížit nebo "plést"; pravá hrudní končetina a levá pánevní končetina by se měla zvedat a pokládat současně. Pevný hřbet, který neovlivňuje nepříznivě silný posuv pánevních končetin, poskytuje vyrovnaný a harmonický pohyb.

Osrstění:
Krátké a tvrdé, odolné proti počasí a těsně přiléhá k tělu. Dlouhé, hedvábné nebo vlnité osrstění je vysoce nežádoucí.

Barva:
Jakýkoliv odstín žíhané, jelení červeni nebo hnědé. Barva musí být bez stínů a jasná. Malé bílé odznaky na hrudi jsou povoleny. Ostatní bílé odznaky jsou nežádoucí. Černá tlama se k očím zesvětluje, tmavé lemy očí podtrhují výraz.

Velikost:
Kohoutková výška:
psi: 63.5 až 68.5 cm
feny: 61 až 66 cm

Váha:
psi: 50 až 59 kg
feny: 41 až 50 kg

Chyby:
Všechny odchylky od uvedených bodů by se měly posuzovat jako chyby, jejichž hodnocení musí přesně odpovídat míře a závažnosti odchylky.

Poznámka: psi musí mít dvě viditelně normálně vyvinutá varlata plně spuštěná do šourku.

Zdroj www.moloss.cz